Mistä lie mukaan tarttunut resepti lojui vuosikausia reseptikansiossa unohdettuna. Ei olisi lojunut, jos olisin tiennyt kuinka herkullisia nämä viattomilta näyttävät pallerot ovat.
Taikina
Ohje (n. 30 palleroa)
- 10 kpl digestive-keksejä (taitaa olla noin puolet paketista)
- 2 dl tomusokeria
- 350 g maapähkinävoita (huom! ei sokeroitua)
- 50 g oikeaa voita
- 1 levy maitosuklaata ja ehkä vähän varalle
- nonparelleja tai muita koristeita
Murskaa keksit haluamallasi tavalla. Esim. laittamalla muovipussiin ja moukaroimalla pussia tai laittamalla keksit kulhoon ja puristelemalla ne käsin muruiksi. Ei tarvitse olla aivan hienoa, sattumia saa jäädä. Sekoita kulhossa keksimurut ja tomusokeri. Lisää maapähkinävoi. Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Muotoile jähmettyneestä taikinasta käsin hieman golfpalloa pienempiä palleroita leivinpaperin päälle. Tässä vaiheessa voit harjoittaa perfektionismia tekemällä palloista mahdollisimman tasaisia. Itsehän tein itseni näköisiä eli aika muhkuraisia. Mikäli sinulla on tämän jälkeen aikaa, suosittelen pitämään palleroita taas hetken jääkaapissa, jotta käsissä ja huoneenlämmössä lämmennyt pinta vähän kovettuu. Sulata sitten suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta pallerot suklaaseen kahden haarukan avulla ja nosta takaisin leivinpaperin päälle. Ripottele päälle koristeet. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa. Irrota pallerot varovasti veitsen avulla leivinpaperista. Sitten herkkupallerot ovatkin valmiita hyppimään suuhun. Jos suklaata jäi jäljelle, senkin voi syödä.
Pallerot säilyvät jääkaapissa useamman päivän, jos eivät tule syödyksi.
Lautasellinen palleroita katosi melko nopeasti työpaikalla. Siellä on hyvä testiryhmä. Suostuvat syömään lähes mitä tahansa. Tällä kertaa ei tarvinnut edes pakottaa.